КОРАЦИМА СВЕТОГ САВЕ У ПОДРУЧНИМ ОДЕЉЕЊИМА У БЕЛУШИЋУ И ДРАГОВУ

Ученици од првог до четвртог разреда ОШ“Душан Поповић“, у Драгову  и  учитељице: Татјана Антонијевић, Сандра Јевтић и Драгана Ђорђевић, у подручном одељењу у Драгову, одржали су  радионицу „Корацима Светог Саве“. У знак сећања на једног од највећих српских светаца и првог просветитељима међу Србима, сина моћног великог жупана који је принчевско рухо заменио монашком ризом, зачетника српске књижевности, великог дипломату и прегаоца за интересе српског народа.

Одлука Растка Немањића, потоњег Светог Саве, да иза себе остави овоземаљске благодети и посвети се Господу имала је огромне последице по историјски развој нашег народа и државе, које су и данас видљив. Наиме, ученици су спремили разноврстан програм о животу и делу Саве Немањића, а запослена Весна Филиповић им се придружила у њиховом програму, изложбом књига о српском светитељу.

Весна Филиповић, запослена у Подручном одељењу у Белушићу, је са васпитачицом Маријом Ђокић, и предшколском групом ПУ „Милоје Милојевић“, обележила најзначајнији образовни и васпитни празник Светог Саву.
Предшколци су рецитовали, прелиставали књиге о Светом Сави и на крају бојили његов лик.