KORACIMA SVETOG SAVE U PODRUČNIM ODELJENJIMA U BELUŠIĆU I DRAGOVU

Učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ“Dušan Popović“, u Dragovu  i  učiteljice: Tatjana Antonijević, Sandra Jevtić i Dragana Đorđević, u područnom odeljenju u Dragovu, održali su  radionicu „Koracima Svetog Save“. U znak sećanja na jednog od najvećih srpskih svetaca i prvog prosvetiteljima među Srbima, sina moćnog velikog župana koji je prinčevsko ruho zamenio monaškom rizom, začetnika srpske književnosti, velikog diplomatu i pregaoca za interese srpskog naroda.

Odluka Rastka Nemanjića, potonjeg Svetog Save, da iza sebe ostavi ovozemaljske blagodeti i posveti se Gospodu imala je ogromne posledice po istorijski razvoj našeg naroda i države, koje su i danas vidljiv. Naime, učenici su spremili raznovrstan program o životu i delu Save Nemanjića, a zaposlena Vesna Filipović im se pridružila u njihovom programu, izložbom knjiga o srpskom svetitelju.

Vesna Filipović, zaposlena u Područnom odeljenju u Belušiću, je sa vaspitačicom Marijom Đokić, i predškolskom grupom PU „Miloje Milojević“, obeležila najznačajniji obrazovni i vaspitni praznik Svetog Savu.
Predškolci su recitovali, prelistavali knjige o Svetom Savi i na kraju bojili njegov lik.