БИБЛИОТЕКА У РЕКОВЦУ ЧЛАНИЦА ЕУТЕКЕ ОБЕЛЕЖИЛА 9. МАЈ ДАН ЕВРОПЕ

Библиотека „Др Милован Спасић“ у Рековцу и ове године је обележила 9. мај – Дан Европе предавањем о Дану Европе и изложбом тематских ЕУ публикација и информативног материјала – поклон Делегације Европске уније и Информативног центра ЕУ у Србији.Библиотека у Рековцу се међу првима придружила ЕУТЕКА мрежи библиотека коју чине 48 јавних библиотека широм Србије.

Ову иницијативу су заједно иницирале Делегација Европске уније у Републици Србији, Министарство културе и информисања Владе Републике Србије и Народна библиотека Србије потписивањем Меморандума о разумевању 2014. године, а овом партнерству се 2015. године прикључила и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије. У ЕУ кутку у Рековцу, на поклон полици, постављеној у библиотеци у простору у којем се често организују посећени културни садржаји. Циљ ЕУ инфо кутка у Рековцу у и у свим другим библиотекама широм Србије, јесте да приближи Европску унију и процес европских интеграција грађанима и обавести их о подршци ЕУ Србији.

Посетиоци могу добити одговоре на питања о могућностима школовања, стручног усавршавања и путовања у ЕУ. Информације се могу добити на лицу места или путем интернета и друштвених мрежа, пошто је библиотека у Кладову добила на поклон и рачунар са радним столом и столицом. Све је обезбеђено да сви заинтересовани добију информације које их интересују.

Корисни линкови и инфо о 9. мају- Дан Европе.

http://euinfo.rs/euteka/


https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B0%D0%BD_%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5