Интернет услуге

Услуге приступа Интернету и коришћење личних раунара у Библиотеци, намењене су свим грађанима уз плаћање одговарајуће надокнаде према важећем Ценовнику Правилнику о коришћењу Интернет услуга. Ове услуге доступне су свим старосним групама, а за малолетне чланове одговорни су родитељи.

Члановима је на располагању коришћење Интернета, интернетских апликација попут WEB-maila, Facebooka, блога, али и програма и база на рачунарима. Предност приликом коришћења услуга има претраживање едукативних и информацијских садржаја.

Интернет услуга подразумева и коришћење скајпа (skype) – програма који омогућује бесплатне аудио и видео разговоре преко Интернета, бесплатно дописивање и слање фајлова (слика, докумената…). Корисницима је доступан и YouTube, слушање музике са употребом слушалица.

Неприхватљивим облицима коришћења интернет услуга сматра се гледање неприкладних садржаја (порнографија, насиље), слање увредљивих садржаја на основу националне, верске припадности, угрожавање приватности других, непоштовање ауторских права…

Корисницима није дозвољена инсталација и брисање било каквих програма.

Корисници имају право да похране датотеке са Интернета на личне преносне USB меморије. Одабрани садржаји могу се нарезати на компакт диск или одштампати.